Ritkán választjuk ezt a húsfajtát, holott tápanyagban gazdagabb, mint a marha- vagy baromfihús.
Szomorú hír érkezett! 42 éves korában elhunyt a Paprika TV egyik legismertebb műsorvezetője.
A magyar konyhát valójában a marha-, sertés-, és baromfihús uralja, miközben ezeknél jóval egészségesebb és táplálóbb húsok kaphatóak még a hazai boltokban is. Vegyük például a borjúhúst - egy átlagos magyar évente kevesebb mint egy kilogrammot fogyaszt belőle, pedig pozitív hatásai már régóta bizonyítottak.
A borjúhús - ahogyan a neve is sejteti - fiatal szarvasmarhából, pontosabban még szoptatás alatt álló borjakból származik. Ennek köszönhetően rendkívül puha és ízletes alapanyag, amely szinte bármilyen ételben megállja a helyét. Tápanyagtartalma szempontjából is figyelemre méltó, hiszen nemcsak sovány, hanem gazdag kiváló minőségű fehérjében, vassal, cinkkel, valamint B3 és B12 vitaminokkal is. Így nemcsak ízletes, de tápláló választás is egyben.