Ritkán választjuk ezt a húsfajtát, holott tápanyagban gazdagabb, mint a marha- vagy baromfihús.


Szomorú hír érkezett! 42 éves korában elhunyt a Paprika TV egyik legismertebb műsorvezetője.

A magyar konyhát valójában a marha-, sertés-, és baromfihús uralja, miközben ezeknél jóval egészségesebb és táplálóbb húsok kaphatóak még a hazai boltokban is. Vegyük például a borjúhúst - egy átlagos magyar évente kevesebb mint egy kilogrammot fogyaszt belőle, pedig pozitív hatásai már régóta bizonyítottak.

A borjúhús - ahogyan a neve is sejteti - fiatal szarvasmarhából, pontosabban még szoptatás alatt álló borjakból származik. Ennek köszönhetően rendkívül puha és ízletes alapanyag, amely szinte bármilyen ételben megállja a helyét. Tápanyagtartalma szempontjából is figyelemre méltó, hiszen nemcsak sovány, hanem gazdag kiváló minőségű fehérjében, vassal, cinkkel, valamint B3 és B12 vitaminokkal is. Így nemcsak ízletes, de tápláló választás is egyben.

Related posts