A következő fél évben várhatóan ennyibe fog kerülni a kenyér.
Az állam új rendeletet adott ki a T-500-as lisztből készült kenyér készítésére és értékesítésére vonatkozóan. Ez a szabályozás részletezi a kenyér súlyát, összetevőit, továbbá meghatározza a termék maximális árát is.
A pékeket kötelezik, hogy a napi legyártott kenyér 30 százaléka T-500-as lisztből készüljön. Vagyis ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha egy boltban 100 kenyeret árusítanak, akkor abból 30 ebből a lisztből kell, hogy készüljön.
Egy vekni T-500-as lisztből készült kenyér legalább 500 gramm súlyú kell, hogy legyen, 370 gramm lisztet, 7,4 gramm sót, 9,25 gramm élesztőt és 1,48 gramm adalékanyagot kell, hogy tartalmazzon.
A kenyér legmagasabb kiskereskedelmi ára 59 dinárra van korlátozva, míg a termelők számára maximálisan 50,60 dinárt engedélyeznek.
A kereskedőknek 20 napon belül, a számlázást követően, kötelességük rendezni a pékek által szállított áruk ellenértékét.
Ha a kereskedők figyelmen kívül hagyják ezt a kormányrendeletet, pénzbírsággal és a tevékenység folytatásának tilalmával nézhetnek szembe.
A rendelet betartásának ellenőrzését a felelős mezőgazdasági és kereskedelmi minisztériumok végzik.
A rendelet a következő fél évben fog hatályban maradni.