Fedezd fel a legízletesebb francia, skót és német sütirecepteket, amelyekkel varázslatos karácsonyi süteményeket készíthetsz!
Tudja milyen finom a francia fatörzs, a német kuglóf esetleg egy skót karácsonyi palacsinta? Az alábbi receptekkel garantáltan édes lesz az ünnep!
Vágysz egy igazán emlékezetes karácsonyra? Lepd meg a családodat és barátaidat páratlan édességekkel! Már a receptek olvasása is izgalmas ízélményeket ígér, garantáltan összefut a nyál a szádba!
Először is, egy tálban habosra verjük a cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a tejet, fűszereinkkel ízesítve. Ezután óvatosan hozzáadjuk a lisztet és a friss gyümölcsöket, jól összekeverve. A következő lépésben egy serpenyőben, olaj vagy margarin segítségével, kis tallér formájú palacsintákat sütünk a masszából. Tálaláskor bőségesen meglocsoljuk vaníliakrémmel, majd egy adag tejszínhabbal koronázzuk meg az ételt, hogy még ínycsiklandóbbá tegyük.
A tojások sárgáját alaposan keverd össze a cukorral és a szódabikarbónával, míg légies, habos állagú nem lesz. Ezután óvatosan forgasd hozzá a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét, hogy könnyű és levegős tésztát kapj. A masszát öntsd egy tepsibe, és süsd kb. ujjnyi vastagságúra körülbelül 10 perc alatt. Amikor elkészült, óvatosan borítsd ki a tepsiből, és locsold meg a rummal. Ezután tekerd fel a tésztát, és hagyd kihűlni. Közben készítsd el a krémet: a cukrot keverd el a tojásokkal és a kakaóporral, majd add hozzá a reszelt narancshéjat, hogy különleges ízt adjon neki. Gőz fölött főzd sűrű krémmé, majd hagyd langyosra hűlni. Végül keverd össze a puha margarinnal, míg sima és krémes állagú nem lesz. Ezzel a finom krémmel töltsd meg a feltekert tésztát, hogy egy igazán különleges desszertet kapj!
A feltekert tésztát szétnyitjuk, rákenjük a krém felét, majd visszatekerjük. A maradék krémmel kívülről is bekenjük. Villával bevagdoshatjuk, és a krémből göcsörtöket formázhatunk rá, hogy fa kinézetű legyen. 8-10 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Az aszalt gyümölcsöket és a diót apróra vágjuk. A margarint elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a fűszerkeverékkel, a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat. Aztán beletesszük a lisztet, a sütőport, ízesítjük a pálinkával, és a végén hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, diót, mazsolát és csoki darabokat is. Egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába tesszük a masszát, és kb. 1 órán át készre sütjük.