Kerek répa lepény A kerek répa lepény egy igazi ínycsiklandó finomság, amely tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez vagy vacsorához. A friss, lédús répák és a fűszerek harmonikus kombinációja egy különleges élményt nyújt az ízlelőbimbóknak. Elkés


A zsírt alaposan morzsoljuk el a lisztben, majd fűszerezzük egy csipet sóval. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd türelmesen várunk, amíg szépen felfut. Amikor az élesztős tej már jó habosra felfutott, óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, és ezt az elegyet a liszthez adjuk. Ezután a megszokott módon elkezdjük dagasztani, míg a tészta sima és levegős állagú nem lesz.

Ezután finoman megkenjük a tészta felszínét olajjal, hogy megakadályozzuk a kiszáradást. Letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, akár egy órán át, hogy igazán szép, légies állagúra keljen.

Közben a kerekrépát egy almareszelő segítségével finomra reszeljük, majd egy kevés zsíron megpároljuk, hogy kiadja ízét. Sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval fűszerezzük, hogy még gazdagabb ízélményt kapjunk. Miután elkészült, hagyjuk hűlni, hogy az ízek jól összeérjenek.

A megkelt tésztát finoman kerek formára nyújtjuk, majd egy alaposan kizsírozott sütőformába helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt kerekrépát és a karikákra vágott kolbászt, majd az egészet 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük. A sütési idő leteltével meglocsoljuk a tetejét tejföllel, és még 10-15 percre visszatesszük a forró sütőbe. Amint a tejföl szép aranybarnára pirul, elzárjuk a sütőt. Langyosan, ízletesen tálaljuk.

Related posts