Felfedték a titkot, hogy mivel tehetjük tartósan frissebbé a síron elhelyezett virágokat. Az egyedülálló megoldás minden otthonban könnyen beszerezhető, és csupán néhány csepp elegendő a csodás eredményhez!
Peller Mariann és a főnöke közötti kapcsolatot még egy elbocsátás sem tudta megingatni, hiszen a köztük lévő kötelék erősebb volt minden kihívásnál.
A vágott virágok élettartamát egyszerű otthoni praktikákkal drámaian megnyújthatjuk. Az egyik leghatékonyabb módszer, ha a vázában lévő vízhez egy kis citromlevet csepegtetünk. A citromsav képes csökkenteni a víz pH-értékét, így megakadályozza a baktériumok elszaporodását, amelyek gyorsan elhervaszthatják a virágokat – olvasható a Kobieta cikkében.
(A legújabb hírek egy helyen)
A citromléhez egy csipetnyi cukrot is keverhetünk a vízhez – állítja a cikk. Ez a kis extra hozzávaló tápanyagként funkcionál, és hozzájárul ahhoz, hogy a szirmok színe ragyogó maradjon, valamint megőrzi azok frissességét és feszességét.
A szakértők azt is javasolják, hogy a virágok szárát ferdén vágjuk el, hogy nagyobb felületen tudjanak vizet felvenni, és távolítsuk el az alsó leveleket, amelyek a vízbe merülve könnyen rothadásnak indulnának.
Amikor virágokat helyezünk el egy vázában, érdemes néhány apró kaviccsal vagy kisebb kővel stabilizálni az edényt. Ezáltal a csokor biztosan a helyén marad, még szeles időben is, így nem kell aggódnunk, hogy felborul.




