Köleses bojtárfazék – egy ízletes és különleges étel, amely a hagyományos ízeket ötvözi a modern konyha varázsával. Ez a tápláló fogás nemcsak egészséges, hanem rendkívül változatos is, hiszen a köles remekül párosítható zöldségekkel, fűszerekkel és akár
A füstölt szalonnát apróra kockázzuk, majd egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hogy kiadja ízletes zsiradékát. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, amit addig sütünk, míg szépen karamellizálódik. Végül belekerülnek a falatnyi darabokra vágott marhahúsok, hogy együtt isteni ízeket alkossanak.
Amikor a húskockák szépen megpirultak, bőségesen megszórjuk őket fűszerpaprikával, majd óvatosan felöntjük egy kis vízzel. Az ízek fokozása érdekében sót, borsot, köménymagot és zúzott fokhagymát adunk hozzá.
Amikor a hús már félig megfőtt, jöhetnek a megtisztított és felkockázott zöldségek. Folytatjuk a főzést, de mielőtt a hús teljesen megpuhulna, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, és csak egy kis idő múlva következzen a köles. Ezután már csak annyit főzzük, amíg a köles is meg nem puhul.