És te milyen kérdéseket tennél fel egy Michelin-csillagos séfnek, egy dietetikának, és egy gasztronómiai szakértőnek, ha lehetőséged lenne velük beszélgetni? Melyek azok a titkok, vagy éppen a legérdekesebb tapasztalatok, amiket tőlük szeretnél megtudni?
Mennyire befolyásolja a sózás az egészségünket, és hol húzzuk meg a határt? Valóban Napóleon volt az, aki megnyitotta a kapukat a cukor ipari méretű előállítása előtt? Tényleg a krumpli lenne a titkos fegyver a fogyásban? És vajon egy Michelin-csillagos séf számára is akad kihívás a zsíros kenyér tökéletesítése során?
Többek között ilyen kérdésekre kerestük a választ a Filézőben, a 24.hu gasztronómiai podcastjának megújult évadában. A hat epizód során egy-egy alapvető alapanyagot, konyhai őselemet jártunk körül különféle nézőpontokból: a sót, a lisztet, az olajat és a zsírt, húst, a krumplit és a cukrot. Ebben voltak segítségünkre visszatérő szakértőink, Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje, illetve Szabó Adrienn dietetikus.
Február 5-én egy asztalhoz ültetjük őket a Filéző podcast élő beszélgetésén és közönségtalálkozóján, ahol a műsor házigazdái, Inkei Bence és Jankovics Márton kérdezi őket. A Katona József Színház Sufnijában tartott beszélgetésen így lesz lehetőségük egymásra is reagálni, akár ütköztetni a gasztronómiai és élettani szempontokat, emellett pedig a ti kérdéseitekre is szívesen válaszolnak majd.
Az eseményre jegyet vásárolni a Tixa oldalán lehet.
Az adásokat az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetik el a 24 Extra Csúcs csomag előfizetői.